Инфо

Словенија од април 2018 година нема да наплаќа патарина на рампи

Пристапот на патиштата со задолжителната наплата на патарина ќе се регулира преку системот на наплата на патарините DarsGo без рампи

четврток, 28 декември 2017

Во Словенија од 1 април 2018 година нема да се наплаќа патарина на наплатни рампи. Оваа држава во целост ќе го смени својот систем на наплата на патарини, при што пристапот на патиштата со задолжителната наплата на патарина, веќе нема да се регулира на наплатните рампи, туку преку системот на наплата на патарините DarsGo без рампи.
 

Содржината е прочитана 415 пати.