Инфо

Повик за стипендии за студирање во Словачка

Крајниот рок за аплицирање е до 30 април, до 16 часот, а апликациите се поднесуваат онлајн на веб-страницата www.scholarships.sk

среда, 07 февруари 2018

Амбасадата на Република Словачка информира дека е отворен повик за аплицирање за стипендија во рамките на Националната програма за стипендија на Република Словачка, во текот на учебната 2018/2019 година.

Крајниот рок за аплицирање е до 30 април, до 16 часот. Апликациите се поднесуваат онлајн на веб-страницата www.scholarships.sk.

Националната програма за стипендии на Република Словачка ја поддржува мобилноста на меѓународните студенти, докторанти, универзитетски професори, истражувачи и уметници да престојуваат на словачки универзитети и словачки истражувачки организации. Студентите и докторантите можат да аплицираат и за трошоците за патување.

 

 

Содржината е прочитана 425 пати.