Инфо

За осум години „Ден на дрвото“ биле потрошени 17,8 милиони евра, а преживеале само 21 отсто од садниците

За засадување на палмите биле потрошени половина милион евра, а не преживеала ниту една

среда, 14 февруари 2018

За одум години колку што се спроведуваше акцијата „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“, поточно од 2008 до 2016 година биле потрошени 17,8 милиони евра. Но, од сите засадени садници преживеале само 21 отсто, информираа од Владата.

За засадување на палмите, пак, кои подоцна исто така беа дел од оваа акција, биле потрошени вкупно 31 милион денари, или околу половина милион евра, а не преживеала ниту една палма.
 

Содржината е прочитана 374 пати.