Инфо

Владата одобри повеќе пари за печки на пелети

среда, 21 ноември 2018

Владата одобри повеќе пари за субвенционирање печки на пелети. На вчераната владина седница бола донесена долука да се зголемат средствата за поддршка на трошоците за купување печки на пелети во домаќинствата од 14 милиони на 21 милиони денари.

Владата го задолжила Министеството за економија да објави втор јавен оглас каде право на аплицирање ќе имаaт сите домаќинства кои купувале печки на пелети во периодот од 1 септември до 12 декември 2018 година.
 

Содржината е прочитана 278 пати.