Инфо

„Herbalife Nutrition“ ја лансираше иницијативата „Nutrition for Zero Hunger“ во борбата против глад на глобално ниво

Оваа нутриционистичка компанија, во партнерство со непрофитната организација „Feed the Children“ вложува 2 милиони долари за да им се обезбеди пристап до правилна исхрана на луѓето и за да се обрне внимание на континуираното зголемување на бројот на луѓе со прекумерна тежина

среда, 16 октомври 2019

„Herbalife Nutrition“ (на Њујоршката берза (NYSE): HLF), најдобрата глобална нутриционистичка компанија го објави лансирањето на глобалната иницијатива „Nutrition for Zero Hunger“ со која заложува 2 милиони долари за да нема веќе гладни луѓе во светот, за да им се обезбеди пристап до правилна исхрана на луѓето и за да се обрне внимание на континуираното зголемување на бројот на луѓе со прекумерна тежина. Иницијативата, со помош на непрофитни организации-партнери ќе се фокусира на обезбедување пристап до здрава храна, на подобрување на едукацијата за исхрана, на откривање одржливи ресурси на храна и на подигнување на свеста за глобалната криза.

Заедно со лансирањето на иницијативата компанијата го објавува и своето партнерство со „Feed the Children“, непрофитна организација посветена на борбата против глад на децата во целиот свет. Организацијата „Feed the Children“ го прогласи септември за месец на борба против глад и „Herbalife Nutrition“, како главен партнер на „Nutrition for Zero Hunger“ ги поддржува нејзините програми за да помогне да се стави крај на гладот во светот.

„Иницијативата ’Nutrition for Zero Hunger’ работи на клучни пандемични проблеми и се надеваме дека преку соработката со нашите партнери, како што е организацијата ’Feed the Children’, ќе изградиме свет во кој секој ќе има пристап до квалитетна храна и исхрана“, вели Алан Хофман, извршен потпретседател, Глобални корпоративни работи.

Како лидер во глобалната исхрана, компанијата „Herbalife Nutrition“, која е основана пред околу 40 години и чијшто темел се значењето и вредноста на правилната исхрана, обезбедува сигурни извори на нутриционистички производи преку мрежа независни дистрибутери до клиенти во целиот свет.

„Организацијата ’Feed the Children’ се гордее што стана партнер со ’Herbalife Nutrition’ во борбата против овој важен проблем, глад кај децата. Проблемот нема да се реши сам по себе. Знаеме дека ако ги комбинираме нашите напори ќе имаме поголемо влијание врз животот на фамилиите на кои сме им најпотребни“, вели Травис Арнолд, претседател и главен извршен директор.
„Feed the Children“ е организација што посветено поддржува семејства и заедници на тој начин што им обезбедува помош со храна и ресурси што помагаат за стабилен живот во САД и во 10 земји на интернационално ниво. Во 2018 година „Feed the Children“ дистрибуира храна и основни работи за живот во вредност од 88,6 милиони фунти заедно со партнерите од заедницата за да им даде поддршка на 6,5 милиони луѓе на глобално ниво.

Покрај стратешките партнерства за поддршка, „Nutrition for Zero Hunger“ ја поддржува целта бр.2 на Обединетите нации – Одржлив развој, со која се спроведува голема акција за да се стави крај на гладот во сите негови облици до 2030 година и за да се најдат решенија за безбедност на храната и да се подобри исхраната на глобално ниво. Со помош на залогот од 2 милиони долари Компанијата:
 • ќе стане партнер со организации кои работат на проблемите со гладот, со безбедноста на храната и со лошата исхрана
 • ќе обезбеди донации на нутриционистичка храна и нутриционистички производи на луѓе од ранливи категории
 • ќе достави ресурси за поддршка на едукација за исхрана
 • ќе ангажира и едуцира заедници на глобално ниво преку интегрирани кампањи

За да дознаете повеќе за „Нerbalife Nutrition“ посетете ја веб-страницата IamHerbalifeNutrition.com. За да добивате најнови ажурирани информации од Herbalife Nutrition, следете Twitter: @HerbalifeNews.
 
Содржината е прочитана 1397 пати.