Одржана 6. Национална конференција на деловни жени „Круг“ – наградени најдобрите претприемачки и менаџерки

На 12 и 13 април во Дубровник се одржа 6. Национална конференција на Хрватското здружение на деловни жени „Круг“ со назив „Ритамот на кругот“. На три панели со интересни теми, од влегувањето на жените во претприемништвото, нееднаквостите во светот на претприемаштво и на управувачки функции до вештачка интелигенција во работењето, претприемачките и менаџерките од Хрватска разговараа за околностите, стратегиите и фактичката состојба во претприемаштвото денес. Воведно обраќање имаше претседателката на здружението „Круг“, Сања Путица, како и претседателката на Жупаниската комора, Николина Тројиќ.

Во рамки на Конференцијата беа доделени и награди на менаџерки и претприемачки на годината. За 40-годишен континуитет во претприемаштвото награда доби Гордана Лескур Јуриќ, за претприемачка на годината беше прогласена  Леа Ѓуровиќ Русо, за претприемачка во социјалното претприемаштво награда доби Аница Мијиќ, а за менаџерка на годината беше прогласена Аријела Драгузет.

На учесниците на Конференцијата се обрати заменик градоначалничката Јелка Тепсиќ, шефицата на УО за работа на жупани и жупаниско собрание, државната секретарка на Министерството за труд, семејство и социјална работа, Марија Плетикоса, а преку видео порака се обрати и потпретседателката на Европската комисија, Дубравка Шуица.

Конференцијата беше поддржана од Град Дубровик, Дубровничко -неретванска жупанија, Туристичка заедница на Град Дубровник, ТЗ на Дубровничко-неретванска жупанија, Хрватската стопанска комора и Општина Конавле и Валамар.


Статијата е прочитана 1210 пати.

Сподели:


КБ Прво пензиско